♥bersamaku♥

Sunday, 31 July 2011

budak dengan 34 jari

jalan punya jalan Haku terbace post kat satu blog ni
Kekuasaan Allah dan keajaiban..
subhanallah
ditakdirkan sorang dak lelaki dilahirkan dengan 34 jari..
masyaallah..
macam tak caye je kan..meh2 Haku bagi pic,korang tengok la sendiri..
31 jari iaitu 15 jari tangan dan 16 jari kaki
ciankan..

lau tak silap name penyakit ni polydactyl atau pun ketidakaturan genetik
kita manusia tak kan bole menduga ketentuan tuhan kan..
suma telah ditakdirkan..
suma ni pun mgkin d sebabkan krakusan manusia sendri.
hmm..pa2pun same2 kita renungkan keadaan hidup kita semua k..
sentiasa bersyukur dengan anugerah tuhan..

sumber asal citer ni ade kat The Sun.co.uk



12 jeritan batinku!!:

zulhilmi.tempoyak said... [Reply to comment]

baik awk....;'(

nurani said... [Reply to comment]

@zulhilmi.tempoyak

xbek sedih2 awk..

ZouL said... [Reply to comment]

eh2 ade gak ye pasal ni.ZouL dh ade dah bace sal budak ni..rasanya parents budak ni nak operate budak ni bg jadi normal kan

Sang Penulis said... [Reply to comment]

Ciptaan tuhan, pasti ada hikmah diatas setiap ciptaannya..

nurani said... [Reply to comment]

@ZouL

haahh..doc nak operate cntum kan jari die..

nurani said... [Reply to comment]

@Sang Penulis

btl2..tiap kjadian ade hkmah nye..

Princess Nusy said... [Reply to comment]

waaah..bnyknyer..ksiannyer bdk tu..yup..btul2..stiap kjadian ade hkmahnyer.. =)

nurani said... [Reply to comment]

@Princess Nusy

cian dak ni..hasil ketamakn manusia,dak ni lak yg kne akibat ny..

eiyna zhafirah said... [Reply to comment]

masya Allah..
ksiannye dy :(

Still alive said... [Reply to comment]

anugerah Allah...
ciptaanNya bkn satu bebanan...
insyAllah...smg hyt adik ni pnjg..n diberikn akal yg cerdik...d ats klebihn drinya:-)

nurani said... [Reply to comment]

@eiyna zhafirah

mudah2an adik 2 baik2 je kan..:)

nurani said... [Reply to comment]

@Still alive

btl2..dlm kekurang ttp ade kelebihan..
kita manusia lain2 kan..
sume ade kelebihan msg2..:)


Shoutbox

♥Nuffnang Ads♥