♥bersamaku♥

Tuesday, 19 July 2011

aku fobia!!!!




nie Haku nak kongsi 1 benda dengan korang,sejak akhir2 ni Haku da gile ngan blogwalking n blogjogging..hihih..jalan punya layan,akhir nya Haku terjumpa kat satu blog ni die bagi list jenis2 fobia,giler banyk ny.tapi apa tu FOBIA (phobia)."Phobia adalah Simbol dari ‘Sesuatu’. Dunia Psikologi ingin sedikit membahas mengenai pengertian phobia. Phobia merupakan suatu mekanisme pelarian diri dari konflik-konflik bathiniah dari jiwa seseorang. Mungkin ada sekitar 80 atau bahkan 100 macam phobia yang dikenal orang sekarang"..huhuh..giler beratus tau jenis fobia ni.sume pun ade sebab or pengalaman bagi individu tu sendiri, Haku pun bertukang la jugak dekat blog Haku ni n sempat highlight mane jenis fobia kat diri Haku ni..
  • Aeronausiphobia: Takut muntah.
ni sebab nya lau nak balik UITM kk dari tawau amik masa 10jam duduk dalam bus..huhuh.giler lama,paling Haku takut lau muntah,punye giler xselesa je badan,geli2 ar..huhuhuh.cuba bygkan,korg boleh tahan ke dok dalam bus 10jam.adehh,bukan apa,Haku ni,baru setengah jam bus gerak dari terminal,Haku da bole muntah da..xsedap badan la katakan..huhuhuhu.lau nek flight xdpt pulak,giler barang Haku mcm orang nak pindah umah..huhuhu
  • fobiaAblutophobia: Takut untuk mandi.
yg ni lak,Haku takut sebabbb????hmmmm,ntah lar,lau mandi je mesti tengok kat belakang,n atas.entah ape je yang Haku cari sebenarnya..huhuhu.ni suma pengaruh dari citer seram la ni.punca tol!!
  • Aichmophobia: Takut kepada jarum.
ni sal injection, giler sape xtakut..hahahhaha..sebab tu la sampai sekarang Haku xtau jenis darah sndri sbb tkut kne amik darah.lagi.wat medical checkup pun syukur selalu lepas kne amik darah.Nak derma darah,jauh sekali.hahhaha..bongek tol!! kena cucok tu babe!!!
  • Amaxophobia: Takut naik kereta.
yg ni Haku ade pengalaman excident ngn parents Haku,2 meter je lagi masuk gaung sebelah gunung kinabalu..huhuhuh..lau x,mgkin da lama Innalillahiwainnailaihirojiun,  .tapi dengan izin kami masih panjang umo..mak Haku patah kat bahu n till now, saiz bahu kiri n kanan da xsma da..bapak Haku lak lepas excdent tu nampak macam da bongkok skt sebab dulu pena kena gangguan urat yg connect ngn tulang belakan die,tp now ahamdulillah da sihat..cian parents Haku..sampai sekarang jugak,Haku takut bile nek keta..adehh..laju je sikit,sure Haku tegur orang even bapak Haku,abg Haku,kawan Haku..adehh..
  • Amychophobia: Takut menggaru / digaru.
yg ni lak sebab ny kulit Haku sensetif sgt2,bile garu skt,da merah pastu bole2 je bdarah,payah lar,pompuan kene jaga kulit..huhuhuh
  • Anuptaphobia: Takut tinggal seorang.
yang sebab nya mungkin Haku tak pernah sendiri,2 yang ssh bila Haku sendiri2 sure bole nangis sorang2..huhuhuhu.gile dahsyat!!
  • Atomosophobia: Takut letupan.
ni pulak kes ny kampung Haku ni dekat ngn kawasan bukit Kuari (hari2 je ade bom batu)..gegar sampai kat umah,padahal sebelah bukit tu hutan simpan..teruk ar.mr karamsingh walia pernah datang tau wat rakaman..huhuhu..tp sampai sekarang xde effect pun..hmm..dahsyt ar,kdg2 letupan 2 ingatkan bom ape la mnyerang,.TAKUT PERANG..huhuhu..Nauzubillah hi Min Zalik..


so,korang yang nak tengok jenis fobia yang korang hidap bole tgk kat blog ni ye..sume pun ade sebab dari dri anda jugak.huhuhu..sekadar info yang ingin di kong bersama

8 jeritan batinku!!:

baby said... [Reply to comment]

nak jd anaroxsia...semua sia jer hehehehe

ZouL said... [Reply to comment]

hahaha..mandi pun ada yang takot ke? melampau2..spesis kambing je tu kot..hehehe

Jom lawat ZouL di: Aku Punyer Lah!

nurani said... [Reply to comment]

akak baby..hahhahah..2 fobia ngn mknan 2 kak..kekekke

nurani said... [Reply to comment]

zoul..huhuhu..salah kan cter hantooo..gile2 terkena..:P

LiLy @ MumMyQiStInA said... [Reply to comment]

org Tawau ya..sis pun org Tawau juga..tp skrg duk kat JB..
mmg tak tahanlah naik bas dr Twu-Kk..mabuk.. ;)

nurani said... [Reply to comment]

hehehe..penat kan..payah nak benafas pun ade..hihihih

Albenz said... [Reply to comment]

bnyak nyew fobia awak..heheeee.:D

nurani said... [Reply to comment]

@Albenz
hahahaha..byk kan.ade byk lg 2


Shoutbox

♥Nuffnang Ads♥