♥bersamaku♥

Thursday, 7 July 2011

jom buat banner kat blogger anda...

hari nie nak share something kt korang, macam mana nak design banner sndiri kat blog kita..dengan ilmu yang ada,meh2 saya tunjuk ye.:)

TUTOTIAL

step 1: korang cari la mana2 gambar yang korang nak kat file korang atau kat google..lepas 2 save then edit gambar tu guna software yang korang ada.kali ni saya guna software photoscape.simple one..:)

nie contoh gambar yang saya pilih..

then jd macam ni..

korang adjust la saiz dia..kat PAINT pun bole..

step 2: Login kat blog korang, then trus ke "page element"


Step 3: browse kat file korang macam kat kat bawah ni..


step 4:  then ,save la apa yang korang add tadi kat configure header tu..


Nie lah hasilnya..


saya harap korang faham dan dapat mengikuti semua step di atas..selamat mencuba dan gud luck untuk korg ye..sebarang maklumat tetang step2 ni korang bole rujuk kan TUTORIAL BLOGGER

its works for me!If you think this would help others, please feel free to share it with others k..
GOOD LUCK!!!!..:)

2 jeritan batinku!!:

nurul atikah said... [Reply to comment]

hahaa.. thnks..=)...
suka2...:p

nurani said... [Reply to comment]

heee..buat jgn xbuat..:)


Shoutbox

♥Nuffnang Ads♥