♥bersamaku♥

Monday, 15 August 2011

isu perigi cari timba




merujuk title,isu ke benda ni..heeee
ape maksud perigi cari timba ni..
jap2 perigi leh ke jalan nak cari timba..ngeh,bengap hotak taknak fikir..
ni ada la peribahasa,mustahil lak korang tak tau kan.
maksud die, perempuan yang mencari pasangan hidupnya.
atau pun seerti dngan Rumput Mencari Kuda.
same je maksud benda ni


jadi isu ke ek??sume pun ade pendapat asing2 kan..
salah ke bile c perempuan yang g search untuk mencari,meluahkan dan melafazkan kepada mereka yang di cintai..

pada Haku la,xde salah pun
lelaki sekarang ni ramai yang pemalu n payah sangat bila nak kate suke.
ego tinggi kot..
hihihihi..jangan marah lau ade yang terase ek..
kate sayang tapi tak peduli pun..
ok2 ade lelaki yang tak pandai nak show perasaan syg 
ade lelaki yang syg, tp tak nak mengaku
ade lelaki yg syg tp takut c perempuan tu tolak cinta dia bulat2
pilu sepilu pilu nye la



so that why larr Haku tgk ramai perempuan yang cari lelaki kire mcm perigi cari timba tu.hihih.
tapi kn nape ek,kadang2 lelaki benci pulak ngn pmpuan yg mcm ni??
Hai lelaki2 nape korang benci ek??
da korang tanak lafaz dulu,padahal dua2 pun da memendam perasaan
tapi ade jugak perempuan yang tak suke bile ade perempuan lain yang search lelaki..
hmmm, yang ni mungkin kena tgk dari care orang tu kot.
kot2 die tergedik2 ke..hihihi..mmg gatai la kan..
hmm..tengok dari care jgk kot..



setakat ni haku tak pena lagi macam ni
n hope2 cinta yang ade akan terjalin selamanya..
tanak da kat yang lain,layan gedik jap..

lelaki lambat bertindak,ade padahnye ny tau..
kang melepas lak nak dapat c perempuan 2.
nyesal pun xgune jugak..:)

so korang,ape pendapat korang pasal benda ni??


17 jeritan batinku!!:

YopDaJebon said... [Reply to comment]

perempuan sekarang lagi ramai daripada lelaki. so lelaki kena ar jual mahal sket. kasi market tinggi punya. haha.

adlina said... [Reply to comment]

saya salah sorang dr 'perigi cari timba'..ok pa..kalau pompuan tak betindak cepat, alamat andartula korang!!!hahaha (gelak jahat)

fiq. said... [Reply to comment]

boleh je,, tapi kalau sya suka, saya diam je =]

Eyza Dyana said... [Reply to comment]

huhu..law sy x jd camtu sampai ke sudah sy x kenal bf sy..hahaha..
coz dye bukan jenis laki yg usha pompan...dye suka tp dye simpan je..haha..xpe..bahagia juga.. =]

nurul said... [Reply to comment]

ntah lah kak.. bgi nurul, isu ni sgt2 sensetve,, ada yg kata pompan x tau malu dok terhegeh2kan laki, tapi bagi kaum adam, berfikirlah sblum cop pompan tue x tau malu,.. n amaran pada si lelaki, jgn igt diri tue bgus sgt kalau ramai pomapn dok terhegeh2 kat kamu!!

Cik Ct said... [Reply to comment]

emm, laki nie kdg2 ble ske kt pompuan tue.. diorng x nk ckp.. kunun nyer nk jge kehenSoman n maruah laa.. tp hampehh!! ble pompuan tue dh rapat ngn laki len, bru laa terGedik2 kata ske n cinta kt pompuan tue.. padahal pompuan tue pernah ske kt die.. pernah tejadi dlu.. tue yg agak geram skit nih!! hehek!

=))

Kancil 8349 said... [Reply to comment]

buat apa nak malu...yang penting kita memilih terbaik untuk diri kita...

♥♥ arabella ♥♥ said... [Reply to comment]

kadang2 laki lagii suke kat gurls yg jual mahal..trust it!~ hehe

alif haris said... [Reply to comment]

hehe tak salah pn perigi cari timba :)

nurani said... [Reply to comment]

sume pun ade pndgn msg2 kan..maceh drop komen here..:)

aDda said... [Reply to comment]

sekarang ni perigi cari timba dh jd pkra biasa kn...huhu...

nurani kamu di tag dlm contest yg sy join...heheh

adan said... [Reply to comment]

pelabuhan cari kapal boleh disamakan dengan peribahasa perigi cari timba gak.. sekarang ramai lelaki pemalu?

nurani said... [Reply to comment]

@aDda
heee..btl2..
maceh awk..:)

nurani said... [Reply to comment]

@adan
malu nak mengakui prsn die..hihihi

Gen2Merah said... [Reply to comment]

saya pun salah sorang lelaki yang pemalu.. tu yang saya suka sangat perempuan yang mencari timba.. at least saya ni pun laku juga.. waahahaha..

ada ke pempuan yang nak ngorat saya ni.. amsi availabe lagi sebelum lewat..hihii.. ~gurau

nurani said... [Reply to comment]

@Gen2Merah
wat entry pomot dri..kekkekke..:P

Gen2Merah said... [Reply to comment]

ekekekekeke....


Shoutbox

♥Nuffnang Ads♥